....
   
 

 

Обележили смо Дан мира

Међународни Дан мира обележили смо и ове године активностима током читаве седмице. Од 16. до 24. септембра ученици од првог до осмог разреда су са својим наставницима, психологом и педагогом школе реализовали велики број активности поводом овог дана.
Млађи ученици су доносили у школу 21. септембра беле балоне са исписаним порукама мира и качили их на ограду школе или у својим учионицама. Са својим учитељицама су разговарали о значају мира, правили су речнике мира и породице речи на тему мир. На радионицама су правили плакате које су поставили у учионице и ходнике школе. Мотиве мира, беле голубове, дружење, љубав представљали су цртањем кредом у школском дворишту. Четири одељења су својим телима исписивали реч МИР и СЛОБОДА у дворишту као поруку одраслима. Нека одељења су реализовала тематски дан са темом ПРИЈАТЕЉСТВО.
Старији ученици су имали радионице и трибине на тему ''Мир у нама и око нас''. Већ трећу годину организују се заједничке активности старијих и млађих ученика: радионице, утакмице, прављење паноа, језичке игре... 4/3 – 8/3; 3/5 – 7/5 ... са разредним старешинама.Наставници ликовне културе су са ученицима припремили ликовне радове и украсили хол школе. Нансен дијалог центар је расписао конкурс поводом Дана мира ''Мир је IN насиље OUT" и ученици су са наставницима припремили најуспешније. Пано са асоцијацијама на реч мир налазио се и у библиотеци где су сви посетиоци могли да упишу по неку реч. Више одељења је током ових седам дана играло игру „Тајанствени пријатељ“.
Надамо се да смо на моменат успели да се зауставимо и још једном укажемо на важност и значење очувања мира у нама и окружењу!

Драгана Пејчић