....
   
 

 

Наставници Основне школе '' Мирослав Антић '' на конференцији '' Настава физичког образовања у функцији заштите од насиља ''

Након излагања министра просвете Срђана Вербић и декана Факултета спорта и физичког васпитања Владимира Копривице, јасно нам је да физичко образовање поприма нову димензију која се не своди само на подстицај раста и развоја и развијање телесних способности и здравља код деце. Наш задатак је и да се правила фер-плеја, спортског духа и коректног навијања са спортског терена пренесу и у школско двориште. Једино са таквом развијеном свешћу код деце, издигнутом од суровог ривалства и насиља, и васпитањем стеченим у породици и школи можемо рачунати на здраве генерације младих људи и будућих шампиона. Спорт и школско двористе не би смело бити место за агресивност и циљ нас наставника и родитеља је да искоренимо сваки облик неспортског и насилног понашања код деце. Одговорност је заједничка.
Конференцији '' Настава физичког образовања у функцији застите од насиља '' је присуствовао и нас Олимпијац Вања Грбић који је одговарао на питања наставника, родитеља и деце подсетивши нас да само фер-плеј играчи су истински победници.