....
 
 
Мирослав Антић је рођен 14. марта 1932. године у Мокрину. Песник, драмски писац, сликар и редитељ. Основну школу забршио је у Мокрину, гимназију у Кикинди и Панчеву. Објавио је 29. збирки песама од чега девет за младе и најмлађе. Осамнаест самосталних и већи број колективних изложби. Четрнаест кратких и два целовечерња филма. Награђиван за поезију, драму и филм.
1948. године објављује прву песму ''Мајка'' у листу ''Младост''.

1950. постаје технички шеф Народног позиришта у Панчеву. Излази прва песничка књига Испричано за пролеће, издање Младог поколења у Београду.
1954. године у Београду студира славистику и уређује лист ''Панчевац''. У Новом Саду објављује књиге песама Плаво небо и Рождество твоје.
1957. уредник је едиције ''Прва књига'' Матице српске.
1959. године у Београду је уредник ''Пионира'', а на Цетињу објављује књигу песама Псовке нежности.
1960. године издаје књигу Боје речи.
1961. године у Ново Саду постаје члан редакције у издавачком одељењу ''Форума''
1962. године у Новом Саду штампа поему Концерт за 1001 бубањ. Сарадник је у културној рублици ''Дневинк'', а затим постаје главни уредник ревије за џез и забавну музику ''Ритам''.

      1964. године штампа књигу песама за децу Последња бајка.
1965. године у Београду излази знаменита књига Плави чуперак која ће прославити песника Антића и учинити га једним од најпопуларнијих песника његовог доба.
1973. године излази књига Гарави сокак.
1982. године излазе Сабрана дела.

1986. године умире у Новом Саду.
1997. године у издању Прометеја, излазе Сабрана дела Мирослава Антића.
 
      Радуј се што си дете
Радуј се што си жив. Многи уопште никад нису ни рођени. Свако на свету има по једну дужност коју никада није имао нико други. Одгонетај је одмах. Немој да дочекаш године, да станеш насред пута и питаш: шта ћу бити? Најтежа загонетка је детињство, али оно једино има одговор. Радуј се што си дете. То је велика ствар. И понављај у себи, понављај једну једину озбиљну опомену међу свим играма: ''Стићи ће само онај који иде''.
 
     
Мирослав Антић