....
   
 


Наша школа одувек се поносила успешним наставницима разредне и предметне наставе. Биљана Шекуларац, поред тога што је изванредна учитељица наше школе, пише и поезију за децу. И то какву поезију! Мало је рећи сјајну. Њене књиге посебне су по томе што поред стихова садрже и бојанку, али и занимљиву активност у којој малишани могу дописати стихове који недостају.

Дана 8.11.2021.године у нашој школској библиотеци Биљана Шекуларац одржала је промоцију својих књига за ученике првог разреда. Промоцију је улепшала чињеница да Биљана Шекуларац предаје управо ђацима првацима. Сви су са одушевљењем упијали сваку реч и сваки стих. Наши прваци су се најпре насмејали анегдоти коју је учитељица и песникиња испричала. Било им је врло занимљиво да чују причу из периода када је њихова учитељица била ђак првак. То је био само увод у занимљиве активности које је осмислила учитељица Шекуларац. Након читања појединих песама, ученицима су се највише допале песме о домаћим животињама, рибама и птицама. Посебно им је било занимљиво да сами завршавају стихове. Такође, песме збирки "То сам ја" "Протест птица" "Побуна животиња" "Бунт риба" и "Штрајк живине" посебно су важне како би се подигла еколошка свест наших најмлађих ђака. Песме на поучан начин показују како можемо утицати на очување природе и животне средине. Можда најлепши део промоције јесте била врхунска песма о словима. Ученици су са одушевљењем посматрали како је једно слово потекло од другог. Треба нагласити да је и за нас одрасле заиста било чаробно схватити ту повезаност међу словима за коју не бисмо рекли да постоји. Хвала нашој драгој Биљани Шекуларац на дивним стиховима и дивној промоцији. У ишчекивању нових сјајних књига традиционално ћемо организовати промоције у свим млађим разредима и увек ћемо се радовати њеном гостовању.

На крају промоције ученици су постављали питања нашој учитељици и песникињи узбуђени што су први пут имали прилику да разговарају са писцем. Можда је најважније питање било како наша учитељица проналази инспирацију за своје песме. Уследио је још важнији одговор: "Највише инспирације ми дајете ви, децо". Инспирисани и одушевљени, прваци су понављали стихове песама Биљане Шекуларац што је сигурно највеће признање за једног уметника који свој посао ради посвећено и са великом љубављу.