....
   
 

,,Да ли у теби гори кандило вере које запалише свети преци твоји?''
У наслову се крије добро питање за све нас. Да ли је вера увек присутна у свима нама? Да ли љубав гори у нама? Да ли идемо стопама наших предака? Та реченица, коју је на приредби, изговорила ученица наше школе, Сара Трденић, је била главна реченица у целој приредби. Она је део беседе коју је написала вероучитељица Бранка Драгичевић.
Представа се одржала у холу наше школе, 27. јануара 2016. године. На представи је било доста деце из свих разреда, што је, наравно, обрадовало све наставнике, учитеље и родитеље, јер су сви уживали у ономе што раде и што су свој посао и улогу схватили озбиљно. Пре представе се одржао обред резања колача, у ком су сва деца учествовала. Атмосфера је била дивна и сви су се забављали. Публика је била одушевљена и приредба се окончала великим аплаузом. Организатори су испунили сва очекивања, као и увек, и захваљујући њима, овај празник - Свети Сава, је прослављен на најбољи начин.
Не треба само 27. јануара да се сетимо Светог Саве, већ треба стално да му се молимо и да га никада не заборавимо, јер он никада не заборавља нас. Треба да га волимо јаче него било шта, јер он тако воли нас. Он је светлост коју треба пратити, јер та светлост показује прави пут.
Анастасија Ступић VII3