....
   
 

''Светосавска академија,,

У понедењак, 25. јануара 2016. године,одржана је ,,Светосавска академија'' у храму Саетог Саве, на Врачару, у част и славу нашег учитеља,светитеља и просветитеља. Да, баш ту, где су спаљене његове свете мошти,на том светом месту,подигнут је храм где се сви сабирамо око Светог Саве. Као некада он нас благосиља и позива на пут његовим стопама.

Од свих школа на Чукарици, наша школа је имала ту част да учествује у ,,Светосавској академији'' на нивоу града Београда и ту представи све школе са општине Чукарица. Ја сам била изабрана. Била сам веома почаствована, јер ипак велика је то ствар. Не бих се нашла тамо да није било моје вероучитељице, Бранке Драгичевић, које је са пуно стрпљења и труда веома вредно вежбала са мном и свакодневно ме водила на пробе у храм.

Основа приредбе је била беседа Аве Јустина коју је говорио глумац, Тихомир Арсић. Беседа је била проткана пазличитим тачкама које су изводили ученици из 4 средње и 4 основне школе, на нивоу Београда. Након представе сви учесници су примили дарове, које су припремили организатори приредбе: Српска Православна црква са епископом Арсенијем на челу и одбор за верску наставу. Затим је следило послужење у парохиском дому које су такође припремили организатори.

Ова приредба за мене представља једно велико,дивно искуство од, надам се, бројних. Тај дан је заузео посебно место у мом сећању и никада га нећу заборавити.

Сара Трденић VI2