Обавештење

Поштовани родитељи,

Колектив и ученици ОШ „Мирослав Антић“ изражавају искрено саучешће породицама жртава трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“.

Тим поводом желимо да будемо солидарни и достојанствени у реакцијама поводом овог догађаја. Сада заједно треба да одржимо позитивну слику о школи као безбедној средини за наше ученике. Колектив ОШ „Мирослав Антић“ и даље ће чинити све да ученици имају поверења у школу и наставнике.

 

Овом приликом вам дајемо неколико сугестија како разговарати са децом о трагичном догађају:

Саслушајте децу и њихова размишљања и охрабрите их да изразе своја осећања. Будите стрпљиви, отворени и дајте им конкретна и узрасту примерена објашњења. Овакви разговори су важни јер ће та размена омогућити ученицима да се врате уобичајеним дечјим активностима. Заштитите их од прекомерне изложености медијима (ТВ емисије, друштвене мреже…) и од непроверених информација како би што објективније сагледали последице овог немилог догађаја. Пружите деци подршку и омогућите им да верују у бољу будућност.

 

Уколико сматрате да вама и вашој деци треба додатна психолошка подршка, можете се увек обратити стручној служби у школи.

 

Наставни процес се од сутра, 4.5.2023. наставља по распореду. Уколико буде било каквих измена, бићете благовремено обавештени.

 

У име колектива ОШ “Мирослав Антић”,

Долорес Грбић

директор

 

Повезано

Родитељски састанак – боравак у школској 2024/25. години
Родитељски састанак - боравак у школској 2024/25. години Поштовани родитељи,Уколико ваше дете похађа први разред школске 2024/25. године у нашој школи и заинтересовани сте за…
Детаљније
Куповина уџбеника на рате за школску 2024/25. годину
Куповина уџбеника на рате за школску 2024/25. годину Поштовани родитељи, Наставничко веће и Савет родитеља ОШ “Мирослав Антић” донели су, на предлог предметних наставника и…
Детаљније
Нови Статут Основне школе “Мирослав Антић”
Нови Статут Основне школе "Мирослав Антић" 13.5.2024. Нови Статут Основне школе “Мирослав Антић”
Детаљније
Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ “Мирослав Антић”
Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ "Мирослав Антић" 13.5.2024. Нови Правилник о дисциплинској одговорности ученика ОШ “Мирослав Антић”
Детаљније
Нови правилник о употреби телефона ОШ “Мирослав Антић”
Нови правилник о употреби телефона ОШ "Мирослав Антић" 13.5.2024. Правилник о употреби телефона у ОШ “Мирослав Антић”
Детаљније
Одлука о ђачкој помоћи породицама са децом школског узраста на територији града Београда
Одлука о ђачкој помоћи породицама са децом школског узраста на територији града Београда. Привремени орган града Београда је 19.4.2024. године донео Одлуку о ђачкој помоћи…
Детаљније